2009-11-29

Som en utgrävning ungefär

Ja så kändes det att gå upp på loftet och börja rota runt efter adventljusstaken. Hittade alla möjliga konstiga saker som jag glömt att vi hade. Glasvasen (det dammiga runda objektet) är osignerad men visade sig vara gjord av maken för många år sedan. Ursnygg! (Jag ska visa sen när jag gjort rent den.)


I den stora resväskan ligger julpyntet, och väldigt ordentligt (för en gångs skull) låg även adventljusstaken där. Jag hittade också en fin (men trasig) japansk väggbonad. Ett par meter hög, i milda urblekta toner. Den ligger undanstoppad för att den inte är hel, men nu tog jag fram den för att försöka lappa ihop så gott det går och hänga upp. Varför ha saker undanstoppade!?

En detaljbild från väggbilden här nedanför. I det lilla huset på sluttningen sitter två män och pratar med varandra...


2009-11-24

Jag är kvar!

Bäst jag gör ett inlägg så att ni inte tror att jag försvunnit.
Här är jag, hej, hej! :-)

Titta vad som har hänt här! Minns ni lilla skottet jag hittade på golvet i plantskolan häromsistens? Det blommar!
Man kan ju förledas till att tro att jag har gröna fingrar, men så är inte fallet alls. Jag har inte gjort ett dugg annat än att vattna då och då. Blomman är pytte-pytteliten, bara en dryg centimeter i omkrets, men väldigt söt.


Att fotografera just nu är helt och hållet omöjligt. Det blir bara sudd av allting. (Kanske därför det inte blivit så många inlägg på sistone...?). Istället för att sitta vid datorn ledig tid sitter jag vid ritbordet och skissar på mina lådor, de där som jag började göra i september. Varje låda tar flera dagar att göra klar, så istället för att testa olika uppslag direkt på lådan har jag nu börjat att göra skisser på hur jag kanske ska göra dem. Jag har fortfarande alldeles för många idéer. Det ena ger det andra och pappershögen med utkast bara växer.
Jag har väldigt kul!


Sen måste jag bara kommentera vad jag hörde på radio häromdagen. Det sades att den kommun där färst personer i Stockholms län vaccinerar sig mot svininfluensan är i den kommun där jag arbetar, Botkyrka. Bara 30% av invånarna har vaccinerat sig hittills.
Maken gick förbi vårdcentralen för att kolla hur det var med ev. tidsbeställning och kringrutiner. Då fick han reda på att det bara går att vaccinera sig under några få timmar på lördagar, och att det inte är någon idé att gå dit för vaccinet är ändå slut.
Men hallå! Är det konstigt då att så få vaccinerar sig???

2009-11-13

Som mumifierade

Det här hittade maken under förarsätet i vår "nya" bil häromdagen.


Stenhårda med en glansig, vaxartad yta. Ganska snygga på något vis.

Hon brukar inte äta banan i vanliga fall men plötsligt skulle det absolut provsmakas. (Och sedan dribblas lite med också.)


Lämnade dem på köksbordet och nästa morgon var de borta. Undrar var de dyker upp nästa gång?!

2009-11-03

Prinsesskaktusen

Minns ni prinsesskaktusen jag planterade om på försommaren? Den som var för tung för sin kruka, och inte hade blommat på flera år?


En hel sommar utomhus gjorde susen. 



Bara hälften så stora blommor som den ska ha, men än dock blommor...