2009-12-22

Nästan Morris i mitt fönster

Jag är härmapa idag och lägger liksom Insyn Utblick ut bilder på mitt fönster. Det var lite svårt att se ut när jag drog upp gardinen, men våldsamt vackert. Inte några försiktiga små isrosor heller utan böljande, meandriga, Morris-former. Vinterträdgård.Det har varit en mycket konstig dag idag. Allt har liksom gått på tok. Inte på något allvarligt sätt men ganska förargligt. Som i mataffären där jag stod med en stooor flaska inläggningsättika i handen och den plötsligt bara gled ur mitt grepp. Och krossades mot stengolvet. Och framsidan av mina byxor blev helt indränkta. Tror ni jag luktade gott?
Jag var tvungen att knata på med mina ättikabyxor. Och på nästa ställe jag kom till höll de på att bygga om parkeringsplatsen. De hade satt upp en stooor plåtskylt med hänvisning till andra gångbanan. Jag hade blicken i backen eftersom det var isbana. Såg jag skylten? Ja, några minuter senare. Efter det att min panna slagit mot den och jag bokstavligen (precis som Kalle Anka) såg stjärnor dansa runt framför ögonen, och helt vimmelkantig satt på marken och undrade vad som hänt.
Ättikabyxor och bula med blåmärke i pannan. Tror ni folk tittade konstigt efter mig?

Hemma igen bestämde jag mig för att jag lika gärna kunde göra sillinläggningen innan jag bytte byxor. För säkerhets skull. Sån dag ju. Så jag bytte bara till en svalare tröja (en ny, ganska fin tröja) och så öppnade jag burken med inläggningssill. Vars lag förstås sprutade ut, upp, och rätt in i mina ögon och mitt hår... för att sen droppa ner på min (nya) tröja.
Så där stod jag. Ättikabyxor, bula med blåmärke i pannan, sillspad i håret (plus röda ögon) med fläckig tröja.
Lika bra att lägga av kan man tycka. Men envis som synden (inte mina ord ska jag be att få påpeka) gjorde jag en stor sats müsli i ugn också. Men ställde in den på fel temperatur så att brandlarmet utlöstes. Luktade jättegott i köket... förkolnade havregryn och tranbär (och sillspad, och ättika!) (Bula i pannan och brandlarm ringande i öronen!)

Och här skulle det ha legat en fin bild på sillinläggning. Den har plötsligt försvunnit och vill inte låta sig läggas in igen! Tror det bara är att inse att det nog är dags att gå och lägga sig nu. :-)

14 kommentarer:

Susanna sa...

Jag beklagade mig innan för Fredrik att jag hade en sån där dag idag då ingenting går som det ska, allt ska krångla, trilla ur händerna och bråka med en men efter att ha läst ditt inlägg känns det genast som att jag har haft en ganska ok dag. Ja, det bästa man kan göra är att gå och lägga sig och vakna upp till en sån där dag när allt blir så himla bra :-) Själv ska jag sitta uppe ett tag till. Vi skulle köpa en liten färdigkokt skinka men det fanns bara enorma okokta så här sitter jag och väntar :-(
Sov gott!
(Och förlåt om jag satt här hemma och skrattade högt när jag läste om din dag, jag tycker faktiskt synd om dig, det bara lät så kul när du beskrv det ;-) )
Kram

Lilla Eken sa...

Susanna:
Alldeles precis nyss gick jag ut i köket för att slänga den brända müslin som stått och svalnat på plåten, sådär, innan jag släckte alla lampor. Tror du inte att jag välte plåten!! Brända havregryn över HELA köksgolvet. Nere i golvspringorna till och med!
Helt sanslöst!

Men du får gärna skratta. Jag skrattar åt det själv. Fast just nu lite försiktigt faktiskt. Nästan kusligt när man inte verkar styra över sin egen kropp vissa dagar.
Och vad beror det förresten på??

Hoppas att er skinka snart kokat klart. Du får lägga patiens under tiden. Eller gulla med Sture. :-)
(Själv ska jag försöka ta mig i säng snabbt innan något mer inträffar.)

Susanna sa...

Hahaha, din stackars stackare ;-) Skinkan är klar nu men jag väntar en stund tills den kallnat lite.
Nix, förstår inte varför man har sådana dagar...eller perioder som det verkar bli ibland. Men vad jag vet är att det alltid blir bättre och när det blir bättre känns det ju så strålande fantastiskt bra :-D (för man jämför ju).
Sture är förbryllad, bara träffat en gran förut och den var så liten så den räknas inte som gran, mera en pinne med lite barr på. Han suckar och ser ganska sur ut - ett träd, inomhus...husse och matte blir bara mer tokiga för vart år som går. Men skinka är bland det bästa han vet så lite glad är han allt över julen ;-)
Dina fönster är otroligt vackra! Sånt händer inte i Skåne :-(

hönemor sa...

Hej på dig, jag tror du är i behov av en lång julledighet, så du kan varva ner. Tyckte synd om dig men jag skrattade allt lite. Ha en en God Jul och hälsa maken. Kram Katarina.

em sa...

Ursäkta, men jag skrattde också - hejdlöst. Dels för att jag såg allt framför mig, men också därför att det lät så bekant.
Skulle man göra en film om det skulle man säga att det var överdrivet, sån't händer inte.
Men nu borde du kunna gå fri från missöden en lång tid framöver - minst en dag!
Margaretha

Lisas torp sa...

Stackars, stackars du! Vilken kedja av oturer!!!!
Det är ju helt otroligt, ja, som om det man nästan inte tror dej! Allt detta på en gång! Det säjs ju att en olycka sällan kommer ensam...och det besannades verkligen hos dej!

Hoppas den här dagen blir lite lättare och att du fick sova ut sen!
Önskar dej en riktigt skön jul - utan tillbud med MED goda sillar och annat!

(Bilderna är ju helt otroliga!!!)
Julkram
Lisa

Utblickaren sa...

Aj då, man kan undra vem som smugit förbi det fönster den natten... (Mårran?) Hade nog blivit lite skraj om hela fönstret hade var täckta med frost så som dina är. Men mycket vackert.(Var kan jag köpa den morristapeten?;) Nedersta bilden ser förövrigt ut lite som en Hokusai-våg. Stiligt.

Men oroväckande mycket otur där, hoppas den har lagt sig idag. När jag har sådär galet mycket otur brukar jag tänka att det är för att kompensera all den tur jag snart ska få:D

Hoppas julen blir turlig och det nya året likaså. Julhälsningar
Ulrika

gulle hexan sa...

meeeeehhn ååååh vad nedrig ättikssur dag! för dig kära lilla Ek..:) fy bubblan alltså..!!
men nu är den dagen gjord! alafall..så nu slipper du den fortsättningsvis!
för en sådan sur otursdag har man väl bara en gång om året!!

kram kram. god tur nu!

Mira sa...

Ättikabyxor, bula i pannan, sillspad i håret, röda ögon, fläckig tröja och brandlarm. Då borde väl julafton förhoppningsvis förflyta hyfsat lugnt och sansat... Eller... :) Det värsta som kan hända är väl att sisarna busar iväg med julkulorna...

Vilket fall som helst! Jag önskar dig och de dina en fridfull jul utan fler ättikabyxor!

gulle hexan sa...

kära lilla EK:)
jag önskar dig å din gubbe en riktigt....GOD JUL !!!
varm kram

Poppins sa...

Vilken dag! Men förhoppningsvis samlade du ihop all otur på en gång så nu ska det inte hända något på lääääänge.
Vackra isrosor! Synd att de inte stannar kvar.
God jul!
önskar Poppins

Anna sa...

Ojoj, fast jag känner igen det där, vissa dagar är bara för mycket. Jag har gått runt och luktat bensin rätt nyligen, den liksom bara fortsatte att spruta ut när jag hade tankat färdigt. Men dina fönster var i alla fall superfina!

C De-sign sa...

Oj...trots din otur kan jag inte låta bli att skratta gott....vilken kedja av händelser....otroligt!!!! Kram fr C

Birds, Bees, Berries, and Blooms sa...

Sorry you had such a bad day. If it is any consolation that photo of the frost is incredible. Hope things get better. I like you blog.