2009-12-17

Puntlat

Den dammiga vasen är putsad nu. Den är inte sådär jättestor, ca 17-18 cm tvärsöver skulle jag tro. Himla trevlig. Säkert går den att använda till något men just nu står den bara och blänker.


Maken minns att den gjordes i ett speciellt syfte. Den var en beställning, eller skulle användas till något. Det tråkiga är att han inte minns mer än just det. Han minns inte varför den stått och dammat igen på vårt loft.
När jag säger att det är maken som gjort den så är det designen han gjort. Han kan förvisso blåsa själv men har nästan uteslutande arbetat som designer eller med glasets kalla tekniker i egen studio.
Kalla tekniker kan vara blästring och etsning till exempel.

På undersidan sitter ett tydligt märke efter punteln, ett tecken på att föremålet är munblåst och inte fabrikstillverkat.


Jag börjar se slutet på mina hemska arbetsveckor. Om jag jobbar på i samma takt jag hållit de senaste tre veckorna borde jag vara klar på måndag. Då ska jag sova. Eller städa. Eller baka. Vi får se.

10 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Skönt att du äntligen ser ett slut på det hela. Man behöver inte göra så mycket till jul, jul blir det ändå :).


Ta hand om er.

Varma kramar

Lisas torp sa...

Vilken jättevacker vas, som ett smycke!

Det verkar som du har mycket att göra, hoppas att det lättar så du får vila snart! Ja, bakning är i sej en vila tycker jag, så det hoppas jag att du hinner och sova förstås - en riktigt skön vintersömn!
Ja, väglaget är väl inte det bästa, men gårdagen gick rätt hyfsat, såg endast en långtradare som låt uppochner i ett dike, usch!
Idag håller jag mej nog mest inomhus - gräver mej fram till vedboden kanske...!
Kram
Lisa

Mira sa...

Vacker och spännande vas i sin enkelhet!

Sova först! Så du orkar baka! Det är så mörkt nu, så dammråttorna syns knappt i alla fall. Tänd levande ljus, så tycks de små luddiga liven röra sig lite i hörnen. Som små jultroll.

hönemor sa...

Hej du, det blir bara en av varje, karaktär har jag. Vasen blev så fin när den blev rengjord. Jobba inte ihjäl dig. Idag är det kallt här -10 och blåser. Kram Katarina.

gulle hexan sa...

god afton kära lilla ek..:)
hoppas verkligen det går fort tills du kan vila i från jobb..
vasen är verkligen så skön i formen.jätte härlig!!

kram kram

Lisas torp sa...

....ja, knepigt detta med plogandet - här är det samma sak - infarten alltid igenplogad, ibland dessutom en särskilt stor ansamling framför min grind!!!!

Ljuvlig dag idag - soooool!!!
Ute är det sagolandskap!
Ha det gott!
Lisa

C De-sign sa...

Vilken känsla att närma sig slutet på en ansträngande arbetsperiod! Du ska se att det kommer att kännas underbart.... jag sov....igår... är som "bedövad" idag...men kvicknar väl till...hihi.. men jag har ingen "måsten" ...det jag eventuellt gör ska göras med lust!!!!!!!!! Härligt att få äga sin tid....jag gillar också att kura skymning, brukar göra det på jul-loven ...man kan känna sig så "rik" av små saker.....Önskar dig sköna, mysiga dagar vad du än hittar på!!! Stor Varm Kram fr C

Marie//Tekla Maräng sa...

Oj här har jag missat ditt inlägg tills nu. Vet bara att jag jobbar och jobbar och när jag är hemma så myser jag av snön både in ifrån och på utsidan av huset. Kommer liksom inte fram till datan.

Vilken härlig form på vas, den ser kram go ut om man nu kan uttrycka sig så och det gör ju jag just nu.

Låter skönt att du ser ljus öppningen där i tunneln utav arbete. Och gör precis det du känner för om det nu blir sova eller baka när arbetet är klart.
Jag lovar att det blir jul även med damm i hörnorna:O)

Vilken himla tur att du var hemma och kunde lotsa *gubben* med kikaren och telefon och att det inte vräkte ner snö så att du inte kunde se någonting:=)

Själv fick jag välja att gå en halvmil hem i snön eller vänta på en ersättnings buss som skulle hämta hos om tidigast en halvtimme.
(Bussen hade snyggt fortsatt rakt fram i en kurva så vi fortsatte rakt ut i snödrivorna och som tur är, är det bara ägnsmark där och inga träd att braka in i.)
Jag valde att knalla hem falskt sjungandes julvisor medans jag pulsade fram i snödrivorna.

Kramar:)

Dubbelörn sa...

Firar ni julen här ute eller...

Det är bara så otroligt vackert här. Naturen täckt av fluffigt vintervit pudersnö :)

Varma kramar

gulle hexan sa...

god kväll kära lilla ek..:)
sänder dig en 4e adventskram..
jo du.. här har vi det kallt ka jag lova.. tiden går mest åt nu med att elda på mest hela tiden..
har du så du kan få upp värmen ordentligt i stugan?

å kan du tro? vi får en riktigt varga vinter i år??.. ja börjar misstänka det..
jag har endast handlat en rökt fårfiol än så länge tills julafton..
kankse jag struntar i julmaten i år:)
vi får se..
låter gott med löksoppa:)
kram kram