2009-02-21

Strumporna

Så här blev strumporna som jag stickade. De är tänkta som en inomhussocka att ha över en annan tunnare strumpa. Hålmönstret i skaft och på fotens ovansida gör att de är varmast på undersidan, riktigt behagliga att ha på sig. Som slutpiff virkade jag två blommor och satte en på vardera skaftets utsida.


Bra att ha när man sitter still vid datorn.


Stickade upp en liten bit av mönstret för att visa hur det ser ut i ett enfärgat garn. Här på bilden nedan har jag spänt ut det något för att det ska synas tydligare. Eftersom det är en form av ribb-stickning lämpar det sig inte riktigt till löst sittande plagg, då drar det ihop sig för mycket. Lättstickat eftersom mönsterrapporten består av så få maskor.

9 kommentarer:

Marie//Tekla Maräng sa...

Oj, detta inlägg fick mig att minnas att jag lovade att leta mönster, det är jag gjort men utan framgång. Dvs jag hade inget mönster med annan häl.
Strumporna blev förövrigt riktigt snygga för att vara första gången.
Du skulle ha sett mina första dom var så hårt stickade så dom nästan kunde stå själva, repade upp dom och gjorde nya som jag nu mera har på mig själv när fossingarna fryser.
Kram Marie:)

Lärarbostaden i grönskan sa...

Nejmen du, gud så fina de blev!!! Rosen var verkligem pricken över i:et och det himla snyggt med hålmönstret på ovansidan! Varma men ändå luftliga och sköna då?

stor kram Amanda

Anonym sa...

ser svårt ut även om du säger att det är lättstickat....... :) Snygga sockor!

Lotta sa...

Jätte-jättesnygga !
Men när jag ser på stickbestkrivningen så blir jag alldeles svettig... jag fattar ingenting.. lättstickat, det vetekatten ;)

gulle hexan sa...

åå hej..:) men så bedårande strumpor!!!! så sött med rosen å det fina hålmönstret. dom ser verkligen sköna ut å passar foten så fint.:)
tack för mönstret. blir lite sugen på att försöka....
ja jag håller med du.. att jag gör nog 3 harar på tyg,, i går kväll blev det skrutt med expiment , att sy ihop harar å stoppa.. aja.. nya tag:)

jo härkom mängder med snö i natt.. men nu 3 plussgrader,,

visste du att eff fått 3 valpkullar:)? .. du får så gärna spara fotot.. ta va du vill:)
kraammm..go söndag

Lisas torp sa...

De ser både snygga och värmande ut!
Så jätteduktig du är!
Få se om jag klurar ut mönstret där...omslag...hm...! Jag är nog inte så inne i själva vokabulären märker jag...!

Ha en fortsatt skön söndag!
Kramar från torpet!
Lisa

Ulrika sa...

Vilka fina, vad duktig du är! Jag är riktigt imponerad! :-D

C De-sign sa...

Så fina de blev! Jag ska verkligen ta fram stickor och garn och se om jag kan få till det!!!! Tänkte sticka ett par benvärmare..... det är så kul att ha "något i händerna"....Just nu håller jag på och avslutar väggmålningen i vardagsrummet... känns skönt att det snart är klart! ( men jag känner att jag inte är "ung" längre....) Vi har fått en massa snö! Önskar dig en bra start på nya veckan! Jag har en utlottning inne hos mig, välkommen att deltaga! Kram fr C

Marie//Tekla Maräng sa...

Go kväll, jo det blir Nordiska Trädgårdar i Älvsjö som får mitt besök (har kollat schemat och märkt att jag inte kan gå på Kista mässan) ska bli kul för jag var inte där förra året:D
Kram