2008-06-07

Nationaldag

Igår kväll satt vi ute i värmen ganska länge, ända till det skymde, och se vem som kom traskande över gräsmattan; en igelkott! Han hade rätt bråttom men det räckte med att maken sprang efter honom med en skål kattmat för att han skulle stanna till och bekanta sig lite med oss.  

Måste erkänna att vi inte firar nationaldagen, men eftersom det är en röd dag i almanackan passar det ju bra att försöka få litet gjort i Huset. Nu blev det äntligen en uppföljning av golvuppbrytandet i köket. Kaffeved blev det. Glöm det prydliga "locket" som bara skulle gå att lägga tillbaka efter utförda rördragningar, det blev bara flisor av allt.
Nu har t.o.m. maken börjat försöka sig på positivt tänkande. Hans kommentar när jag stod och tittade på högen med söndrigt, uppbrutet golv var: "Vi skulle ju kunna ha klinkers här framför spisen och diskbänken, det kan väl väl bli praktiskt, va?"

Vad som inte riktigt syns på bilden ovan (konstigt perspektiv på något vis) är att hela det vänstra facket är urgrävt lika djupt som det som i förgrunden ser ut som ett dike. Ända ner till stockarna som hela huset vilar på. Ser ni vad jag ser? Inte ett rör i sikte. I potatiskällaren här under kommer det mycket prydligt ut vattenledningar ur murstocken, men var sjutton är de på denna sida? Måste vi verkligen bryta upp hela grunden för att komma åt rördragningarna? Rasar inte huset samman då? Kan man inte plugga igen gamla systemet och lägga nytt här "ovanpå" istället? Ungefär åttahundra frågor och inga svar. 
Och största frågan av dem alla är; Varför hittar jag ingen litteratur om sånt här?
Har någon bra tips på läsning eller renoveringssiter på nätet så snälla berätta för mig!

Inga kommentarer: