2008-06-15

Wonderful evening in the garden

In bloom today:
Geranium oxonianum in the foreground and behind G. psilostemon.
(I often use a Canon Ixus when just taking snapshots like this and the Ixus has difficulties getting the pink tones right. The flowers in this picture looks blue, but they are more pink in real life.)

Härlig kväll i trädgården utanför ateljén. Vid husväggen har digitalis frösått sig. Jag skulle själv aldrig sätta en vit blomma framför den vita husväggen, men det blev ju bra ju. I den här rabatten har jag blandat nävor och olika växter från släktet artemisia, dvs. åbrodd, gråbo och malört. Malörten har dött denna vinter. Jag tror att den vantrivdes här i skuggan. Däremot så stortrivs både gråbon och åbrodden.

Polemonium and Geranium 'Thurstonianum'.
Jakobs stege (i bakgrunden) och den rosa G. 'Thurstonianum'.


G. x oxonianum 'Rose Clair'
Det här är en rolig och tacksam näva. Blommorna skiftar färg efter ålder, ljusa när de är nyutslagna och så mörknar de allt eftersom. Den är inte så "spretig" i växtsättet heller, så den passar väldigt bra att ha som underplantering till andra lite högre perenner.


I must have bought this iris last year but totally forgot about it. Nice surprise in the border. I really like the contrast between the dark purpleblue and the pale yellow in the flower. 


Och så har det städats lite idag också. Plockade upp en kartong med saker vi ärvt av makens mor. Vad är det här?? Maken tror att det har något med handskar att göra? Kanske att spänna ut fingrarna med? (Ca 27-28 cm lång.)

Anyone who knows what this is?

1 kommentar:

Ögonfröjd sa...

Hej!

Jag tror att detta är en gammaldags klänypa...

Kramar från Linda (ögonfröjd)