2008-10-17

Glansmiskantus

Ett till inlägg som handlar om gräs. Har ju inte visat några bilder än på miskantusen, Miscanthus sinensis, som ska ner i min gräsrabatt vid Huset. Fotade den jag har vid ateljén och som jag ska ta en bit av i vår.
Den är som finast den här årstiden. Det vill säga, jag tycker ju att den är ganska fin under vintern också, när bladen har gulnat och vipporna blivit lite luddiga. (Får återkomma med fler bilder senare i år.)


Vipporna är som högst ca 180 cm. Ja man ser ju storleken i relation till växthuset som är ett lite större (ca 14 kvadratmeter) Serralux från Classicum.

Till vänster i bild skymtar en del av våra sparrissängar. Eller det som var sparrissängarna innan sorken kom. Trädet är ett Reine Claude plommonträd. Av de plommonen gör man den godaste romtopfen i världen. 

Här sitter jag och försöker jobba...


I morgon ska vi ut på ett heldagsäventyr. Vi plockar med oss isbjörnen (som är farmors morfar till donnan om jag glömt att nämna det) på utställning för första gången på flera år. Han är så gammal nu att han kan ställas ut i något som kallas seniorklass. ("Gubbklass" kallar jag det.) Klockan åtta ska vi vara på plats i utställningshallen och först vid 19.00 någon gång beräknas alla bedömningar vara klara.
Man brukar vara rätt mör efter en så lång dag i en dragig och kall sporthall, men jag ser väldigt fram mot morgondagen trots det. Ska bli så kul att träffa alla kattkompisar vi inte sett på länge!

5 kommentarer:

Marie//Tekla Maräng sa...

Visst är gräs härligt, riktigt kul att det har blivit lite inne med gräs även i krukor.
Har startat en blogg och undrar om det är okej att länka till dig?
Jisses vilket heldagsäventyr ni ska på. Hoppas att det går bra i *gubbklassen*

Kram Marie

C De-sign sa...

Vilken enorm "grästuva" .... kan tänka mig att den blir vacker när frosten "vitfärgar" vipporna!!! Vilken fantastisk glädje till skönhet naturen är!!!! Önskar en skön söndag! Kram fr C

Marie//Tekla Maräng sa...

Hej det är bara jag igen.
Vill tacka för din uppmuntrande *kommentar* hos mig och för att jag förstå med i din blogglista.

Har ingen egen kamera än, så det får bli lånade bilder ett tag till.

Klappa dina katter och ha en skön vecka. :-D

Dubbelörn sa...

Blev så inspirerad av ditt gräs(liga) inlägg... *asg*.

Det är verkligen dekorativt o känns som det inte kräver lika mycket som ett träd. Har bollat detta med mannen o vi kommer nog att hitta på något till nästa vår ;). Har noterat detta i min trädgårdsbok :).

Kram

Annika i Gamla Stan sa...

Hallojsan! Nej fler katter blir det inte i dagsläget, skulle ha huset fullt om det gick... (är baras snäppet mindre galen än damen som åkte runt med svanar i IKEA-kassar i innerstan härom vintern.... Härligt med dina bilder, håller på att avveckla ett alltför krävande torp i Sigtuna och hoppas på liten kolonistuga i Skarpnäck snart......vill plantera mera...