2009-01-01

Hoppfullt tecken

Vilken trevlig överraskning så här på årets första dag...

Haemanthus albiflos

Pysslade lite med krukväxterna och upptäckte plötsligt att Elefanttungan har bildat frukter.



Har för mig att de här fröerna ska ner i jorden ganska omgående för att gro bra, men ska se om jag kan kolla upp det någonstans för säkerhets skull. (Bilder på Elefanttungan när den blommade finns här.)

Vilket fint tecken va? Börja nyåret med frön... 

7 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Men vad du måste ha gröna fingrar!

Så läckert att kunna skapa nya plantor.

God fortsättning på det nya året!

Kram Maud

Lisas torp sa...

Vilken känsla på nya året med frön som gror - det bådar ju gott! Den verkar ju trivas hos er denna rara växt!

God fortsättning på nya året och ha en jättehärlig nyårsdag!
Kram
Lisa

Marie//Tekla Maräng sa...

Så läckert!!!
Har två sådan i min ägo så långt bak i tiden jag kan minnas, men den har aldrig blommat... Och din sätter t o m frön det måste ju bara vara ett riktigt gott tecken.
Undrar vilket väderstreck din blomma står i?
Ha nu en god fortsättning på det nya året.
Kram Marie:)

Marie//Tekla Maräng sa...

Fick syn på din högra spalt med 2009. Ja hoppas att det är något riktigt bra som kommer att skrivas in i historieböckerna...
Kram:)

Lotta sa...

Elefanttungefrukterna ser lite goda ut faktiskt :)

Marie//Tekla Maräng sa...

Nej min änglavinge dog en tragisk död den 4 januari 1985 på ett flyttlass till Skarpnäck. Någon ovänlig själ hade ställt den alldeles bar på flaket... Ändock satt en stor lapp ner stucken i den där det stod OBS Min MATTE ska flytta mig.
Fniss jag glömmer nog mina elfanttungor alldeles för lääänge, fast dom sätter nya blad och sidskott eller vad jag ska kalla det. Ska prova med vattning på fat för jag märker att dom inte gillar att få vatten för långt upp på stammen/löken och så ska en få flytta till söderfönster och en till väster, också får jag väl prata vänligt med dom och tala om för dom att jag har hört talas om att sådana som ni KAN blomma om NI vill.Vad tror du om den taktiken?
Binda in böcker har jag också funderat på att lära mig. Jag tror det var Stadsmuseumet som hade en sådan kurs för några år sedan som var väldigt uppskattad. Men har nu kommit på att jag får börja med att lära mig göra papper. Fast just nu är det lite kris i kassan pga alla trasiga saker och jag vill faktiskt köpa en kamera först.
Kram Marie

Ps. Hundarna hälsar och tackar för din omtanke om dom angående nyårsafton. Det var enligt matte bara drygt en och en halv timma som var för jävlig. Vi satt upptryckta i mattes knä båda två varav en av oss skakade så hela kroppen riste medans matte lugnande sjöng ABBA låtar i en aldrig sinande ström, tur hon har många skivor att *skråla* med i, sådana här stunder som vi pälsklädda inte gillar alls. Tass tass Yuna och Bobo

Anonym sa...

vad häftigt! snacka om ny början på året ;)