2009-07-24

Utflyktsmål - Ören Naturreservat

Ören Naturreservat på Torö utanför Stockholm. Sist i inlägget kommer en informationsskylt som ni kan klicka upp för att läsa mer. Ett tips är att ta med picknickkorg om ni åker dit. Vi blev sittande nästan hela kvällen. Men så blåste det rätt rejält förstås, och vi hade surfarna att titta på. (Yvonne! Ser du att vi kom iväg iallafall! :-))



Det är Landsort som skymtar högst upp i vänstra hörnet.



Maken fotar bränningar.






Ännu lite mer att läsa om Ören hittar ni här. Och vill ni finna andra naturreservat i Södermanland så titta här. 

8 kommentarer:

Lisas torp sa...

Wow, vilka häftiga bilder! Är detta verkligen Sörmland?
Förstår om det fängslade!

Jodå, bären frodas nu också och det är gott att ha i frysen till vintern sen!

TACK för tipset om Ören - det ska jag kolla upp!
Lisa

Anonym sa...

Lisa:
Ljuset var Bretagne, landskapet Gotland, och surfare var det sista vi hade väntat oss på Torö. Men tydligen hålls de svenska mästerskapen i vågsurfning just här varje år.
/Iilla eken

Poppins sa...

Det ser vilt och kargt ut, träden vindpinade. På bilderna känns det som en magisk och hemlig plats. Kan tänka mig att det är speciellt att besöka. Att sitta här en kväll och se ut över vattnet måste vara en härlig känsla. Tänk så mycket det finns att upptäcka i Sverige!
kramar från Poppins

STENLYCKA sa...

Vilka vackra bilder och vilka underbart vackra stenar.
Kram

Marie//Tekla Maräng sa...

Vilka fina bilder av detta vackra säregna landskap som ju faktiskt döljer sig i Sörmland. Det var så länge sedan jag var just där, men det är helt klart värt att besökas om och om igen just med en picnic korg i näven. Hade ingen aning om att dom hade surfingtävlingar där men det kan man ju förstå efter som det är lite av ett *blåshål*.
Tänkte försöka att komma iväg till Landsort någon dag om jag får hundvakt för Yuna orkar inga sådana turer längre, tyvärr.
Bobo och Yuna tackar för klapparna och sänder blöta hundpussar till dig.
Vad läckert med potatisståndet som stod där och lutade hos er, jag hade nog också tänkt på sork först om jag varit i dina kläder.Men vilken skön känsla det måste ha varit att upptäcka att det var potatis. Det är ju så gott när potatisen är så där liten och naggande god med lite dill och (ajabaja) smör på, men som sagt lite kul ska man väl få ha...
Kram Marie:)

Anonym sa...

Du tog väl med dig Mamma&Pappa??
Sis

gulle hexan sa...

kära lilla Ek...:)
vad vacker plats ni beökte...)
å jätte fina stenar..du tog väl hem nårra..:D?

hoppas allt är väl .
kramizz

Mira sa...

Oj vilka fina bilder från Ören! Där finns en sorts disig melankoli som jag tycker mycket om, trots att det inte är särskilt disigt. Nästan lite höstkänsla...