2008-05-16

Första sparrisen och mer klipp i papper

Igår var det dags för årets första sparrisskörd. Värmen och regnet har gjort att sparrisen har vuxit rekordartat, 15 cm ena dygnet och 7-8 nästa. Så nu skar maken av de första knopparna. Det var inte mer än fem, sex stycken, så istället för att koka upp dem valde vi att göra sukiyaki och äta sparrisen till det. Åh vad goda de var - precis så här ska de växa för att smaka bra, snabbt, snabbt - så blir de inte träiga. Och titta på storleken på dem! Bredvid sparrisknoppen en vanlig ätpinne i trä.

This years first homegrown asparagus. It tasted just as it should, just melted in the mouth. 

Och så blir det ett till siluettklipp. Inte färdig med detta ännu, men måste visa ändå, det är så otroligt roligt att hålla på med. Kanske valde ett något för pilligt motiv - för speciellt snabbt går det ju inte. Men nån gång lär det väl bli klart. Får återkomma med fler bilder då.

Started with another papersilhoutte. Just for fun. The motif is not my own design, I've found it on a CD with clip-art. It is (or will be) a vase with dahlias in it.

It is raining outside, so I have been spending some time organizing my wardrobe. Found these. From the 40's maybe? Four pairs of them. Never used. The softest wool you can imagine. Can't throw them away, can I?

Ja, städa garderober ja, måste ju göras emellanåt. Vad ska jag göra med dessa? Helt oanvända, fyra par. Tunnaste, tunnaste ylle. Läckert puderrosa. La dem faktiskt i soporna men gick och plockade upp dem efter tjugo minuter igen. *suck*
Jag har ärvt dem av någon, men kan inte komma ihåg vem. Ingen släkting vad jag minns iallafall. Jag är 180 lång, och de här når mig till knäna. Det kanske ger en viss föreställning om "hänget" på modellen. :-) Men de är ju så fina...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken härlig blandning av purfärsk mat,siluetter och anständiga underkläder.Ser med iver fram emot nästa inlägg.

Broarne sa...

Hej
Fantastiska siluettklipp, jo det ser pilligt ut. Härlig siames, jag har Maine Coon men gillar siameser mycket. Jag har sparris men har aldrig skördat.
Annmarie