2008-06-19

My herb garden

This part of the garden outside our studio contains almost only herbs. The blue flower is sage in bloom. In the mittle of the picture yuo can see lots of lavender (not yet in bloom). Climbing at the walls are hops.

Kryddträdgården. Humle klättrar på störar efter huset. (Och katterna har en liten rastgård i anslutning till huset där de kan gå ut och in som de vill.)

Nedan: I gammal kulturmiljö brukar man stöta på dessa gynnare. Hos oss finns de i hundratal, tusental förmodligen. Efter regn kan man knappt ta ett steg utan att trampa på någon. Vi provade oss faktiskt på ett år att ta hand om ett gäng för att prova att laga till. De fick bo i ett stort akvarium med sand och matades bara med den bästa salladen. Jag minns inte riktigt hur det var, men det var en väldig massa pyssel för att få dem att tömma tarmarna på rätt sätt, vilket de helst ska göra innan man kokar dem. Hur det nu var så slutade det hela med att vi släppte ut dem igen. Sniglar kan vara gott, ibland, nån gång då och då, men inte när man haft dem i två veckor, matat dem och försökt att få dem att bajsa på beställning.

Above: Friends in the garden.

Below: Chenopodium Bonus Henricus, or Good King Henry. You can use Good King Henry the same way as you use spinach. Cook it, or eat the young leafs raw in sallads.


Gode Henriks målla. Jag sådde för många år sedan och plantorna hänger med. Jag har inte så många, så jag brukar mest använda de späda bladen råa i sallader. Egentligen ska man toppa dem innan de går i blom för att få bättre bladutveckling för skörd, men jag tycker de är så fina som de är, så det blir bara att jag nyper enstaka blad då och då.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jätte vackert, jag vill oxå ha snäckor här!! Finns inte i Skåne!