2008-07-01

Gjort idag:

Har övat mig på att använda speedheatern. Testade den på en gammal spegelram. Ramen vitmålades för 29 år sedan men är inte speciellt vit längre, utan mer gulaktig. Spegeln ska stå i sovrummet. När jag tog upp den dit upptäckte jag att rummet vann på tyngden det mörka faneret ger, så jag tror jag låter den vara omålad ett tag. Får känna efter hur det känns.

Målade sista lagret färg på bordet till arbetshörnan, men...  fick för mig att testa det i köket. Skulle jag inte gjort. Det passar mycket bättre där än slagbordet vi har nu, så... Ja, vad gör man? Låter det stå i köket förstås. Så vad ska jag nu ha i arbetsrummet? *suck* (Och nej, slagbordet från köket är ingen bra idé där, tror jag tar ut det till glasverandan istället, och flyttar bordet på glasverandan ut i trädgården... ?)

Jag tänker inte fota vårt orenoverade kök, så bilden nedan får representera det nymålade bordet. Lade på en ärvd duk jag aldrig haft möjlighet att använda tidigare, och vad jag njuuuter av dessa färger... Idag iallafall, just nu...


Gjorde en ny papiermache ram för ett par veckor sedan. Här lät jag ramen bli en del av motivet. Den är ganska liten, ca. 11x14 cm. Jag tycker om den.


Jag måste väl ha gjort något mer idag? Just nu minns jag inte... Kan inte ha varit något speciellt viktigt iallafall.
Bytte till sommargardiner i köket. Sydde ett par timmar. Lagade mat. Lekte med katterna.
Undrar vad jag ska göra i morgon... Slipa lilla sybordet? Eller försöka haka av dörren till kattvinden och testa speedheatern på den? 

3 kommentarer:

Lisas torp sa...

Hej Ek-tjejen!

Tack för titten hos mej och för att jag fann din härliga blogg!
Jag vill gärna länka dej om det är OK. Här finns mycket roligt att både läsa och titta på.

Vilket rart hus ni har! Uteplatsen är nog likadan som min, och mitt första intryck av den var att den var jätteful och skulle bort, men ack, så praktisk den är på många sätt och jag skulle inte klara mej utan den.
Jag har satt vitmålade brädor på bakdelen så att den är insynsfri mot en liten väg som går där.

Vilka roliga saker du gör och tack för alla tipsen!

Kramar
Lisa på torpet (också en skokartong)...

Anonym sa...

Oj, vad du grejar. Dina ramar och arbeten i papiermache är ju underbara, liksom siluett bilderna du skär ut.
Kan tänka mig att du har hur mycket som helst att göra med din fina stuga/villa.
Tycker att vattenslangs hållaren ifrån Bostället sköna ting är helt underbar.
Samt att lösningen med lakanen var smart och snygg. Kan riktigt se framför mig hur katterna (ni hade väl fler, eller?) farfram och klänger och klättrar som du skrev Tivoli.

Ha det gott Marie i Skarpnäck
marie_ther@hotmail.com

Poppins sa...

Det var ju väldans vad du är flitig. Fast jag så längre ner att du gärna ville ha regna för att titta på Brideshead revisited. En av mina absoluta favoriter! :)